داستان والمارتنویسنده: چارلز فیشمن مترجم: مجید نوریان ناشر: مبلغان |
تأسیس فروشگاههای زنجیرهای در ایران سابقه چندانی ندارد. نخستین فروشگاههای زنجیرهای به مفهوم امروزی که قبل از انقلاب اسلامی به نام فروشگاههای سپه، کوروش، اتکا و… شکل گرفتند. بعد از انقلاب، فروشگاههای زنجیرهای رفاه و… با هدف توسعه خرده فروشی و در دسترس قرار دادن کالاهای مصرفی در برخی شهرهای کشور تأسیس شدند.
اما این فروشگاهها چه به لحاظ ساز و کار و چه از دیدگاه سیاستهای کلان نتوانستند آن گونه که برنامهریزی شده بودند، به اهداف مورد نظر نایل شوند. فلسفه اصلی چنین فروشگاههایی دسترسی آسان مصرف کنندگان به کالاهای مورد نیاز با ارزانترین قیمت ممکن است.
اما تاریخ تأسیس فروشگاههای زنجیرهای در جهان به سالهای پایانی قرن نوزدهم در آمریکا بر میگردد. نخستین تحول در تاریخ خرده فروشی آمریکا توسط جان وانا میکر صورت گرفت. او با یک دست کردن قیمت فروش کالاها و استاندارد کردن روشهای نرخ گذاری موفق شد به کسب و کار خود رونق دهد و مجموعه فروشگاههای زنجیرهای گراندوپات را تاسیس کند تجربه خرده فروشی در آمریکا با اکثر کشور های جهان متفاوت است . زیرا نام های تجاری پر قدرت در ساختار اقتصادی آن کشور حرف نخست را میزنند و رقابت بسیار سنگین و نفسگیر فضا را برای فروشگاههای کوچک و متوسط روز به روز تنگتر میکند.
در این فضای رقابتی، سم والتون در سال 1962 تحول عظیمتری در خرده فروشی آمریکا با تأسیس نخستین فروشگاه وال مارت ایجاد کرد. امروز 45 سال بعد از آن تاریخ اندیشههای والتون که بر مبنای فروش ارزانتر کالا استوار بود، وال مارت را به بزرگترین شرکت جهان و تاریخ مبدل کرده است.
کتاب داستان وال مارت به چگونگی تأسیس ساختار، فلسفه وجودی و تأثیر آن بر اقتصاد آمریکا و جهان میپردازد. این کتاب فلسفه فروشگاه داری در آمریکا و به ویژه فروشگاه وال مارت را به طور همه جانبه بررسی میکند. اگر بدانیم مواد غذایی در وال مارت 15 درصد ارزانتر از سایر فروشگاههاست، نود درصد مردم آمریکا در محدوده 25 کیلومتری یکی از فروشگاهها زندگی یا کار میکند و هر هفته بیش از یکصد میلیون نفر از این فروشگاهها خرید میکنند، به حجم عملیات بازاریابی و فروش این شرکت بیشتر پیمیبریم، فروش وال مارت در سال 2006 به بیش از 320 میلیارد دلار رسید.
جغرافیای تولید کنندگان محصولات وال مارت از بنگلادش و چین تا شیلی گسترده است و صدها کارخانه برای وال مارت کالا تولید میکنند. فلسفه وال مارت که برگرفته از اندیشههای سم والتون است که بر کاهش قیمتها استوار است. وال مارت توانسته است با کاهش هزینهها، فشار بر تولید کنندگان و بهرهگیری مطلوب از سرمایه عظیم خود قیمتها را هر روز کاهش دهد و رقبای خود را با چالشهای جدی مواجه کند.
داستان وال مارت داستان تأثیر اقتصادی بزرگترین شرکت دنیا بر اقتصاد آمریکا و جهان و حتی داستان تأثیر وال مارت بر تغییر و دگرگونی اجتماعی در جامعه آمریکاست مطالب این کتاب به عنوان نخستین کتابی که ابعاد و زوایای پنهان و آشکار کسب و کار بزرگترین فروشگاه زنجیرهای جهان را روشن میسازد، میتواند برای مدیران کشور صاحبان صنایع و تجارت استادان و دانشجویان دانشگاهها بسیار جذاب، خواندنی و آموختنی باشد.
چارلز فیشمن در کتاب داستان وال مارت، به چگونگی شکلگیری و تأسیس شرکت وال مارت، فلسفه وجودی و تأثیر آن بر اقتصاد آمریکا و جهان میپردازد. در این کتاب، نویسنده فلسفه فروشگاهداری در آمریکا، اللخصوص فروشگاه وال مارت را به صورت همه جانبه مورد بررسی قرار میدهد. برای این که به حجم عملیات بازاریابی و فروش این شرکت پی ببریم، لازم است بدانید مواد غذایی در وال مارت پانزده درصد ارزانتر از سایر فروشگاهها است و نود درصد مردم آمریکا در بیست و پنج کیلومتری یکی از این فروشگاه زندگی یا کار میکنند و هر هفته بیش از صد میلیون نفر از این فروشگاه خرید میکنند. این فروشگاه در سال 2006 بیش از 320 میلیارد دلار فروش داشت. تأثیر اقتصاد بزرگترین شرکت دنیا بر اقتصاد آمریکا و حتی جهان و همچنین داستان تأثیرگذاری وال مارت بر تغییرات اجتماعی در جامعه آمریکا، همه در کتاب داستان وال مارت مورد بررسی قرار گرفته شده است. در این کتاب تمامی ابعاد و زوایای پنهان و آشکار بزرگترین فروشگاه زنجیرهای روی این کره خاکی را، مورد بررسی قرار داده است. به همین دلیل مطالب این کتاب برای مدیران کشورها، صاحبان صنایع، صاحبین کسب و کارها، استادان و دانشجویان مفید است.
فصل اول : چه کسی می دانست که خرید کردن اینقدر اهمیت دارد
فصل دوم : ماهی ده پوندی سم والتون
فصل سوم : ظرف پخت ژامبون قصه پریان در والت مارت
فصل چهارم : اعمال فشار
فصل پنجم : مردی که به وال مارت پاسخ منفی داد
فصل ششم : درباره وال مارت پاسخ منفی داد
فصل هفتم : ماهی سالمون ، پیراهن و معنای قیمتهای نازل
فصل هشتم : قدرت چند سنت
فصل نهم : وال مارت و جامعه شایسته
چارلز فیشمن نویسنده کتاب داستان وال مارت، در وینکوت پنسیلوانیا زندگی میکند. او نویسنده نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و هفته تجاری نیز است و از سال 1996 برای مجله تجاری نوآورانه Fast Company کار کرده است. او از نویسندگان سرشناس و پرخواننده مجلات پرفروش آمریکایی به حساب میآید.