بازاریابی فروش فروشگاهینویسنده: سین انیس مترجم: دکتر کامبیز حیدرزاده، دکتر امیر عباس کائینی ناشر: نشر علم |
در سال 2002 وقتی ( پیتر جی مک گلدریک ) چاپ دوم کتاب خود تحت عنوان بازاریابی را منتشر کرد، در مقدمه این کتاب آورده است که ( بسیاری از قسمتهای دنیا به صورت بخشهایی تغییر شکل یافته در صنعت خرده فروشی تصور میشود چرا که خرده فروشها دیگر به عنوان یک زیر دست و عامل فرعی در بازرایابی محصولات مصرفی ایفای نقش نمیکنند ). وی بیان کرد که این تغییر خرده فروشها را بر آن داشته تا ( روش دقیقتر و نظام مندتری را برای بازاریابی خرده فروشی در پیش گیرند. )
به هنگام تألیف این کتاب به مدت سیزده سال با استفاده از متن آغازین ( مک گلدریک ) با دیدن پیش بینیای که در نقل قول ایشان پیدا کردم حیرت زده شدم. میتوان ادعا کرد که در این فاصله زمانی، بخش خرده فروشی در تمامی جنبههای فرآیند تجارت و بازاریابی دستخوش تغییراتی شده است. تغییرات و دگرگونیهای مربوط به اینترنت و فرصتهای ایجاد شده متعاقب آن برای خرده فروشها به منظور ایجاد شبکه قدرتمند آنلاین باعث شده که تفکری مجدد در زمینه راهبرد خرده فروشی ایجاد شود. این مسأله تاثیرات ( ضربهای ) بر بسیاری از عناصر اساسی آمیخته بازاریابی داشته است. به عنوان مثال خرده فروشها به دنبال منطقی برای بازگشایی فروشگاههای فیزیکی بیشتری هستند.
به موازات افزایش تعداد خریدکنندگان در سراسر دنیا که باعث افزایش استفاده از شبکههای آنلاین میشود خرده فروشها هم مجبورند از طریق ایجاد و گسترش رویکرد شبکههای توزیع و جامع به منظور ارتباط با خریدکنندگان در تمامی نقاط تماس در فرآیند خرید واکنش نشان دهند. منطقی است که فرض کنیم در سالهای پیش رو خرده فروشها عملیات فیزیکی و فرمتهای ( قالبهای کاری ) خود را به منظور نشان دادن تغییر جهت نگرشها و الگوهای خرید بازارهای هدف مربوطه توجیه کرده و منطقی جلوه دهند. وقتی مک گلوریک چاپ دوم کتابش را نوشت، شاهد پیشرفتهایی در حوزههای برنامههای رسانههای اجتماعی و کاربرد آنها بودهایم .
کثرت و فراوانی سایتهای رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر و اینستاگرام به طور ریشهای راه و روش برقراری ارتباط با مشتریها با یکدیگر را دچار تغییر کرده است. در این روشهای برقراری ارتباط، آنها دیگر افراد منفعل و غیرفعالی نیستند که در زمینههای بازاریابی توسط خرده فروشها هیچ عکسالعملی از خود نشان ندهند.
صنعت و مفاهیم بازاریابی نیز همانند هر چیز دیگر، با سرعت بسیار بالایی در حال تغییر است. دلیل این تغییرات ، تغییرات پیوسته رفتار مصرف کننده است و فناوریهای جدید، هر روز چالشهای جدیدی را ایجاد میکنند. با توجه به این تغییرات، نیاز است راههای جدیدی نیز به وجود بیاید. به دلیل وجود همین چالشها است که مدیران بازاریابی که دارای تجربیات زیادی در خرده فروشی و یا موقعیتهای مبتنی برخورده فروشی هستند، در حوزه مرکز خرید به موفقیت دست پیدا کردهاند.
در حال حاضر تحولات گستردهای که در بستر اینترنت و فرصتهای فروش آن ایجاد شده، تفکری جدید در زمینه راهبرد خرده فروشی ایجاد کرده است. این مسئله تأثیرات بسیاری بر عناصر اساسی بازاریابی داشته است. به طور مثال در حال حاضر خرده فروشها به دنبال منطقی برای بازگشایی فروشگاههای فیزیکی بیشتری هستند. با توجه به افزایش تعداد خرید کنندگان و افزایش استفاده از شبکههای آنلاین، خرده فروشها برای بقای خود مجبورند از طریق ایجاد و گسترش رویکرد شبکههای توزیع برای ارتباط با خرید کنندگان واکنش نشان بدهند.
بخش اول : مشتری
فصل اول : بازاریابی خرده فروشی
فصل دوم : درک مصرف کننده خرده فروش
بخش دوم : موضوعات مربوط به زنجیره تأمین
فصل سوم : خرده فروشی و نقش آن در زنجیره تأمین
فصل چهارم : مدیریت روابط خرده فروشان با تأمین کننده داخل زنجیره تأمین
بخش سوم : راهبرد بازاریابی خرده فروشی
فصل پنجم : مدیریت محیط فروش
فصل ششم : راهبرد برند خرده فروشی
فصل هفتم : مدیریت خدمات مشتریان
فصل هشتم : راهبرد مکان فروش
فصل نهم : طراحی و اجرای راهبرد قیمت گذاری خرده فروشی
فصل دهم : طراحی و اجرای راهبردهای ارتباطی بازاریابی مؤثر
فصل یازدهم : خرده فروشی وت وسعه پایدار
بخش چهارم : بینالمللی سازی خرده فروشی
فصل دوازدهم : راهبرد خرده فروشی و بینالمللی سازی؛ ایجاد و اجرا
فصل سیزدهم : خرده فروشی؛ تأثیرات تغییرات اجتماعی و فناورانه
دکتر سین انیس، نویسنده کتاب بازاریابی فروش فروشگاهی، اهل فیلادلفیا بوده و یک سخنران سرشناس و مدیرعامل برنامه بازاریابی حرفهای و یک استاد با تجربه در دانشگاه استراسکلاید در کشور اسکاتلند است. او سالها در حوزه دانشگاهی مشغول به تدریس خرده فروشی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده است. او مباحث مرتبط و کاربردی را به موضوع بازاریابی و خرده فروشی پیوند میزند، که این موضوع ارزشی مضاعف به مطالب او میبخشد.